Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès

937 145 385

Tinkering: crear i pensar amb les mans

Tinkering: crear i pensar amb les mans

Els i les alumnes de P2, aquest segon trimestre, han tornat a fer Tinkering com el curs passat, i potser us preguntareu: què és Tinkering?

La metodologia Tinkering va néixer com una branca dels moviments “maker” i “do it yourself” i, al llarg dels últims anys, s’ha obert camí com una eina educativa per empoderar els nens i les nenes combinant ciència, tecnologia i art.

Mitjançant el Tinkering l’alumnat té múltiples oportunitats de creació perquè, a través de diversos materials i de les seves mans, arribin a fabricar un producte final. En aquest procés creatiu tenen total llibertat en el desenvolupament del producte i, a més, activen noves percepcions i coneixement, alhora que gaudeixen del procés.

El Tinkering permet atendre la diversitat i d’aquesta manera personalitzar l’educació, desenvolupant les capacitats dels alumnes, potenciant el treball en equip, la creativitat, fent activitats “maker”. Els infants tenen l’oportunitat per experimentar i investigar. 

Els alumnes descobreixen que poden resoldre problemes de manera creativa i els ajuda a guanyar confiança en ells mateixos i, fins i tot, descobrir quins són els seus talents.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website