Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès

937 145 385

Educació secundària

Educació Secundària

Acompanyem els joves al llarg de 4 cursos i volem vetllar per les seves emocions i relacions interpersonals; ajudar-los a valorar les diferents maneres de ser adolescent i el que aporta de bo la diversitat; ensenyar-los a continuar aprenent de manera significativa, per ser fàbriques i no magatzems d’informació; oferir-los metodologies variades per motivar-los a mantenir el gust i el plaer davant els aprenentatges, generar-los preguntes i demanar-los respostes creatives, crítiques i argumentades; i sobretot volem encomanar-los la il·lusió per participar i per implicar-se en la comprensió i la transformació del món que els tocarà viure i crear el seu propi itinerari de vida.

Projectes de l’etapa

Batxillerat Dual

Els alumnes que ho desitgin poden iniciar, a partir de 2n d’ESO, el Batxillerat Dual, que els permet obtenir la mateixa titulació que els estudiants nord-americans en finalitzar el High School (American High School Diploma), reconeguda a tots els estats i universitats del món.

Creat i desenvolupat per Academica Corporation, el Batxillerat Dual aporta principalment tres valors afegits als estudiants que el cursen: 

 • Immersió lingüística: els alumnes pensen i treballen en anglès, es poden comunicar diàriament amb professors nadius, participen en live sessions amb altres companys i, en definitiva, es defensen autònomament en anglès.
 • Immersió tecnològica: el programa és 100% online i dona importància al maneig de les tecnologies més avançades d'aprenentatge digital.
 • Maduració personal: els estudiants adquireixen responsabilitat i maduresa en el treball, amb un alt nivell d'autonomia, aprenentatge de la gestió del temps, capacitat d'adaptació i flexibilitat.
Science Bits

Science Bits és un currículum de ciències basat en la investigació i dissenyat per aprendre comprenent aplicat a tots els cursos d’ESO. Les lliçons de Science Bits inclouen tots els elements d'un procés d'aprenentatge constructivista del tipus 5E (Engage, Explore, Explain, Elaborate i Evaluate), començant per la fase de motivació de l'alumnat i realitzant el seguiment de la seva evolució; per fer-ho s'utilitzen una gran quantitat de continguts multimèdia interactius.

Pla Orientació Acadèmica

L'objectiu d'aquest pla és contribuir a un desenvolupament complet i integral de l'alumnat de l'ESO, d'acord amb els seus interessos, capacitats i expectatives, tot ajustant-les a la realitat del món professional actual. Mitjançant l'organització i la planificació d'un seguit d'activitats i accions a desenvolupar, es pretén acompanyar l'alumnat i facilitar-li el seu autoconeixement personal, per tal que, quan acabi la secundària, pugui triar i prendre decisions amb criteri, que afectaran el seu futur personal, professional i acadèmic.

Servei Comunitari

Els alumnes de 3r d'ESO realitzen el Servei Comunitari a l'Obra Social Benèfica de Castellar (residència d'avis municipal). Amb aquest servei es vol garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Taller ART

En el nostre centre es potencia la CREActivitat; la capacitat de la ment per associar idees de manera nova, inventar objectes i promoure solucions originals als problemes als quals ens enfrontem.

L’art per nosaltres, correspon a una visió diferent de la realitat en què vivim. L’art és coneixement, ens envolta en el nostre dia a dia i constantment ens transmet informació, pensaments, emocions i sentiments. En aquest àmbit, aprenem a valorar-nos i a ser autocrítics. Generem un procés d’autoconeixement i resposta, el qual es caracteritza per un treball d’exploració a través dels sentits, i una experiència de resolucions creatives.

Tallers amb professionals

Per tal que els joves s’adonin de la connexió que tenen els aprenentatges escolars amb feines reals, es realitzen projectes i tallers amb l’ajut de diversos professionals del municipi o de l’entorn més proper (geògrafs, historiadors, escriptors, periodistes, il·lustradors, actors, guionistes, músics, dietistes, cuiners…). És una manera de despertar talents diversos i mostrar possibles sortides professionals.

Matèries complementàries

Com a escola concertada oferim una sèrie d’activitats complementàries que reforcen la nostra activitat educativa i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació secundària, oferim les activitats complementàries següents:

 • LideratgeS (LeaderInMe - LEM)
 • arTIC
 • Oratòria
 • TUtopia

Consulta els detalls de les matèries complementàries

Optatives pròpies del centre

 • Informàtica 1r ESO: En aquesta matèria optativa ampliem els coneixements d’informàtica d’usuari. Informàtica s’imparteix a 1r d’ESO per tal d’assegurar que els alumnes puguin ser autònoms, a nivell digital, durant la resta de la secundària.
 • Robòtica amb LEGO 1r ESO: Els alumnes d’ESO aprenen el llenguatge de programació LEGO Main Storms per tal de superar reptes que es proposen a les sessions.
 • Mecànica 1r ESO: Els alumnes aprenen mecanismes senzills, potenciant el treball col.laboratiu i creatiu.
 • Video 2n ESO : Els nois i noies aprenen els continguts dels llenguatge audiovisual creant petites tasques de narrativa audiovisual en equip col.laboratiu.
 • Tècniques d’Estudi 2n ESO: Els alumnes aprenen a ser més eficients amb les tasques d’estudi: organització d’esquemes, gestió del temps i l’espai..
 • Fotografia 2n ESO: L’alumnat treballa el llenguatge fotogràfic a través de pràctiques individuals i en grup.
 • Ràdio 2n ESO: El joves aprenen el funcionament dels mitjans de comunicació, els gèneres radiofònics i l’elaboració i enregistrament d’un guió literari.
 • Emprenedoria 3r ESO: Aquesta optativa està vinculada al món de l’empresa i pretén donar valor a l’emprenedoria i a les habilitats emprenedores com a part fonamental de la societat del segle XXI.
 • Eines 2.0 a 3r d’ESO: En aquesta optativa, els alumnes amplien els coneixements d’informàtica amb eines gratuïtes d’internet que els facilitaran l’elaboració de tasques i treballs escolars.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website