Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès

937 145 385

The Old New Art Gallery project

The Old New Art Gallery project

Què és “The Old New Art Gallery”?

Es tracta d’un projecte interdisciplinari, emmarcat dins l’assignatura d’Arts & Crafts, que hem engegat a aquest curs 2022-2023 a 5è i 6è d’Educació Primària. Els equips de treball canvien en cada experiència, barrejant tot l’alumnat de P5 i P6 i diversificant el nombre de participants, entre altres requisits.

Com treballem?

Seguint la mateixa línia que el projecte +Art a les escoles, a través d’aquesta proposta treballem l’art de manera transversal incloent-hi la sostenibilitat, els drets humans i diferents temàtiques socials actuals, com ara el feminisme, el canvi climàtic i les xarxes socials. A més, combinem tot això amb la gamificació, una metodologia que fa viure una activitat com una experiència de joc (Ripoll, 2022).

Com funciona el projecte?

La Miss Caroline i la Miss Margaret són dues caçadores de talents que s’han proposat actualitzar la seva galeria d’art amb obres d’autors amateurs. Per això s’han posat en contacte amb l’escola FEDAC Castellar per aconseguir obres creatives que tinguin un rerefons social. Cada trimestre, els i les alumnes viuen dues experiències en les quals no només treballen diferents tècniques artístiques, sinó també diverses temàtiques relacionades amb els Objetius de Desenvolupament Sostenible (ODS), un pla establert al 2015 per aconseguir un futur millor i més sostenible per a tothom.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website