Donem resposta als reptes del món actual
Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès
937 145 385
El passat dia 12 de juny, l’escola va tenir el privilegi de rebre una xerrada titulada “Ciberseguretat per a Famílies”, impartida per l’INCIBE (Instituto Nacional de Ciberseguridad) dins del seu programa Cibercooperantes. Aquesta sessió va ser una oportunitat per a les famílies i els alumnes per conèixer de primera mà els riscos potencials de l’ús d’internet i les xarxes socials, així com les eines i recursos necessaris per gestionar i acompanyar els nens i nenes en aquest àmbit.
La xerrada va abordar temes essencials com la protecció de dades, el fenomen del sharenting (compartir informació i fotos dels fills a les xarxes socials) i va oferir pautes clares per garantir un ús segur i responsable de les tecnologies digitals. El formador d’INCIBE, José Manuel T., va destacar la importància de fomentar la desconfiança saludable i estar sempre alerta davant els perills que es poden trobar a la xarxa.
A més de la sessió per a famílies, també es va oferir una xerrada específica als alumnes de P5. Aquesta sessió va ser molt enriquidora, ja que va permetre informar i conscienciar els més petits sobre els perills de les xarxes socials d’una manera propera i entenedora. Els alumnes van participar activament, compartint casos que coneixien o havien sentit, demostrant així el seu interès i coneixement en el tema.
El formador d’INCIBE va expressar la seva satisfacció amb aquestes paraules a través del seu perfil de Linkedin:
“La xerrada amb els peques va ser realment enriquidora. Mentre els explicava què és bo o no fer a internet, especialment pel que fa a la desconfiança i els perills que els poden amenaçar a la xarxa, ells em compartien casos que coneixien o havien sentit. Vaig poder veure, entre somriures i moltes rialles, com tant els pares com l’escola estan molt compromesos a protegir-los. Res del que els explicava els agafava per sorpresa.”
Pel que fa a les famílies, el formador va comentar:
“Els pares estaven totalment implicats en protegir els seus fills, assumint que sovint els nens i nenes o joves van per davant en temes de tecnologia, però amb tota la intenció d’aprendre perquè la tecnologia no els impedeixi ser el seu gran suport.”
Aquesta iniciativa reflecteix el compromís de la nostra escola per garantir un entorn segur i educatiu tant per als alumnes com per a les famílies. Continuarem treballant per oferir més sessions formatives i recursos que enforteixin la nostra comunitat escolar en l’ús responsable de la tecnologia.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola