Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès

937 145 385

El valor de l’art a l’adolescència

El valor de l’art a l’adolescència

L’art a l’adolescència serveix per gestionar emocions, permetent als joves explorar, canalitzar i gestionar el gran ventall d’estats d’ànim pels quals passen i experimenten. Tal com expressa una de les nostres alumnes, Cora Pérez (15 anys), “a través de l’art els adolescents podem expressar les nostres pròpies emocions i alliberar la ment per sentir-nos millor”. Aleshores, ens adonem de la importància que té l’art per a ells i elles, perquè no tan sols filtra i canalitza sentiments, sinó també els ajuda a acceptar-se i tolerar-se.

Un altre interrogant que se’ns planteja és el perquè de l’art a la secundària i quina finalitat té dins el nostre currículum. Els mateixos alumnes manifesten que l’art ens permet plasmar el que pensem i sentim, alhora que ens ensenya a descobrir diferents formes de comunicació i expressió, com són la pintura, l’escultura, l’arquitectura, el cinema, el còmic, el teatre i la dansa. Aquestes i tantes altres formes, les quals promouen la reflexió, la presa de consciència de tot allò que ens envolta i el gaudi del veritable significat de la bellesa.

Alumnes de S4 a la matèria d'Art. L'Art a l'adolescència
Alumnes de S4 a la matèria d’Art

Mitjançant la història de l’art, la sociologia, l’antropologia i els diferents procediments pictòrics, adquirim uns coneixements i unes capacitats que ens ajuden a crèixer, culturament parlant. A més, contribueixen a
desenvolupar-nos com a persones amb una identitat concreta, integrada a la societat i al món en què vivim.

Des de l’aula, treballem les claus de l’art, les identifiquem, les analitzem i les apliquem mitjançant tallers, produccions pròpies i projectes col·laboratius fent, per exemple, visites a galeries (com la Galeria d’Art “Enric Aguilar” de Castellar del Vallès). Així mateix, participem en projectes de caràcter comunitari (decoració d’espais interiors i exteriors de l’escola, del poble…) i despleguem projectes de caràcter personal.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website