Passeig Tolrà, 22 - Castellar del Vallès

937 145 385

Cantània: de l’escola a l’escenari

Cantània: de l’escola a l’escenari

Al llarg d’aquest curs, els nens i nenes de la classe del Fènix de P5 hem estat treballant en el projecte Cantània, una activitat que vol acostar els infants al món de les arts escèniques i musicals a partir de la participació en un concert, a través del qual viuen en primera persona què suposa estar dalt de l’escenari i en el que compten amb públic i músics de veritat.

Es tracta d’un projecte impulsat per l’auditori de Barcelona, per al que cada any es compon una cantata que enguany serà representada a diferents auditoris de Catalunya per 50.000 infants de 4t, 5è i 6è de diferents escoles. Nosaltres anirem al teatre-auditori de Sant Cugat amb quatre escoles més.

Com a objectiu principal es vol que els infants tinguin una experiència immersiva en el món de la música i que siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge, a més de compartir el resultat final amb els familiars i amics que vénen de públic, amb qui s’exposa i es valora la feina feta al llarg del curs.

La Cantània d’aquest any, titulada Clara l’art per dins, explica la història d’una nena que a l’estiu va quinze dies a visitar la seva àvia Blanca, amb qui s’endinsa en el món de l’art a través de diferents quadres. Així doncs, cada cançó de l’espectacle s’inspira en un quadre i artista diferent, passant per Miró, Pollock i Nonell, entre altres.

S’apaguen els llums, s’apuja el teló i a gaudir de l’espectacle!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website